Wakker Emmen ziet kans voor een nieuw stadion voor FC Emmen zonder dat de gemeente hier geld in hoeft te steken. Door het combineren van de bouw van een topsporthal, een nieuwe school voor het Carmel College en door ruimte te bieden voor horeca, bouw- en tuincentra, fietszaken en commerciële functies moet de bouw van een stadion mogelijk zijn. Er ontstaat een situatie dat er voldoende rendement valt te maken voor een ontwikkelaar. De gemeente Emmen heeft hier uitgebreid onderzoek naar gedaan. 

Raadslid van Wakker Emmen René van der Weide is enthousiast over de mogelijkheden. “Onderzoek toont aan dat dit 500 tot 800 banen kan opleveren en een economische plus van 10 tot 15 miljoen. We kunnen hierdoor belangrijke voorzieningen vernieuwen. Sporthal Angelslo, het schoolgebouw van het Carmel college en het stadion van FC Emmen zijn aan vernieuwing toe. 

Wakker Emmen vind het echter geen gemeentelijke taak om geld te steken in een nieuw voetbalstadion: “Wakker Emmen wil geen tweede Wildlands waar de gemeente financieel tot de nek aan toe in zit.  De bouw van een nieuw stadion kan ook zonder dat de gemeente daar direct geld in steekt. De gemeente moet wel investeren in een sporthal en onderwijshuisvesting. Dit ziet Wakker Emmen wel als gemeentelijke taak. Hiervoor is al geld gereserveerd in de begroting.” aldus Van der Weide.